Peste 1.400 de elevi de liceu şi şcoală generală au primit diploma ”Paşi spre cariera de medic” după ce au vizitat Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti în cadrul programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care s-a derulat în perioada 1 – 5 aprilie.
Potrivit UMF, evenimentul a fost unul binevenit, iar unii dintre elevii de liceu, impresionaţi de tot ce au văzut şi aflat despre această instituţie, şi-au propus ca în câţiva ani să revină, dar de data aceasta în calitate de studenţi.
Pentru unii dintre elevi această întâlnire cu universitatea a avut un rol decisiv în alegerea viitoarei cariere.
În cele cinci zile, elevii au interacţionat atât cu cadrele didactice ale UMF, cu reprezentanţii Departamentului de Comunicare al Universităţii, dar şi cu studenţii medicinişti, şi au aflat de la aceştia că instituţia este una de renume, cu o puternică încărcătură istorică, ce are în dotare toate calităţile necesare unui proces de studiu performant.
‘Iniţiativa UMF Carol Davila de a susţine programul Ministerului Educaţiei este binevenită, deoarece este prima dată când universitatea organizează o acţiune de conceptualizare a promovării imaginii acesteia în rândul liceenilor, care, cu siguranţă, îşi doresc să afle cât mai multe lucruri despre mediul academic pe care doresc să-l urmeze. Văzând facultatea, este posibil ca în gândirea elevilor să se cristalizeze imaginea UMF-ului din Bucureşti, pe un loc superior celorlalte facultăţi de medicină din ţară. Atât profesorii de licee cât şi elevii care au vizitat facultatea de medicină au descoperit adevărata calitate a universităţii noastre’, a spus conf. dr. Florin Filipoiu, prodecan al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF ”Carol Davila”.
Implicat în acest proiect alături de alte cadre didactice, prof. dr. Mircea Ioan Popa, de la catedra de Microbiologie şi Epidemiologie – UMF ”Carol Davila”, a subliniat că ‘iniţiativa de a se prezenta viitorilor studenţi a început cu câteva luni în urmă, când universitatea a efectuat vizite în cadrul liceelor din Capitală, pentru a le vorbi elevilor despre orientarea spre cariera de medic”.
”Această activitate este lăudabilă întrucât reprezintă o deschidere pentru şcolari, indiferent dacă sunt sau nu hotărâţi să urmeze medicina. Universitatea încearcă să atragă conştient studenţi şi este preocupată permanent de viitorul acestora’, a precizat acesta.
Conf. dr. Laurenţiu Beluşică a arătat că elevii au fost foarte interesaţi de obiectivele vizitate în interiorul facultăţii şi deosebit de receptivi la informaţiile pe care le-au primit.
”Consider că orice şcolar trebuie ca înainte de a lua decizia, de a urma o anumită carieră sau de a intra pe uşile unei universităţi să fie foarte bine informat cu privire la beneficiile, dar şi sacrificiile pe care acestea le presupun’, a afirmat el.
Elevii au vizitat Amfiteatrul George Emil Palade, Sala de Consiliu, Sala de lectură ”Thomas Ionescu” şi Sala de lectură ”D. Danielopolu”, Laboratorul de disecţie, Muzeul de Anatomie şi Embriologie, Biblioteca universităţii, dar şi sălile de sport şi bazinul de înot al universităţii.