De sărbători cuvântul de ordine este moderaţia

Cuvântul de ordine în perioada sărbătorilor pascale este din punct de vedere al alimentaţiei moderaţia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Alimentaţie.

‘Conform tradiţiei ortodoxe, nu se mănâncă imediat după ce se ia lumină, ci a doua zi după ce sunt sfinţite alimentele. Este un lucru înţelept, pentru că nu e bine să se mănânce noaptea, întrucât şi cea mai bună mâncare este toxică’, a explicat prof. dr. Mencinicopschi.

El a spus că este bine să se înceapă cu o salată, pentru a pregăti sucurile gastrice, în niciun caz cu alcool pe stomacul gol, iar mâncarea trebuie împărţită în reprize. Potrivit acestuia, felurile grele – friptură, drob, pască – nu trebuie să se mănânce unul după altul, ci cu pauze între ele. Aceste preparate nu trebuie însoţite de cartofi, orez, ci de legume, care ajută la digestie.

Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie şi nu trebuie să se fumeze, a adăugat prof. dr. Mencinicopschi, care a indicat să se bea multă apă. După mâncare este bine să se consume un fruct, cum ar fi ananas proaspăt sau kiwi, pentru că acestea ajută digestia, a subliniat specialistul.

Acesta recomandă şi utilizarea la nevoie a suplimentelor alimentare pentru digestie, cum ar fi festal, mezym, colebil.

Mai ales persoanele care au ţinut post trebuie să fie atente pentru a nu face crize biliare, renale, pancreatite.

După asemenea mese copioase se impun multă mişcare şi o cură de detoxifiere, a adăugat prof. dr. Mencinciopschi.

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea