Starea sănătății noastre are strânsă legătură cu obiceiurile alimentare. Aproape fără să conștientizăm, obiceiurile dăunătoare produc modificări și suferințe organismului nostru pentru ca, în final, să conducă la instalarea unor vulnerabilități sau chiar boli.
Deși este unanim recunoscut faptul că mâncatul noaptea dăunează sănătății, există persoane care, pur și simplu, nu reușesc să renunțe la acest obicei. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explică, la emisiunea ”Pe Șleau, cu dr.
Menci” ce se întâmplă atunci când luăm masa la ore târzii.
”În niciun caz nu e bine să mâncăm noaptea. Noaptea organismul trece pe un regim special, se restează în vederea regenerării, reparării daunelor e care le-au suferit celulele, țesuturile, organele noastre în timpul zilei. Noaptea se generează un anumit tip de hormoni, funcționează mai intens anumite organe și mai puțin intens cele care e ocupă cu digestia”.
Dr. Menci mai spune că obiceiul de a mânca noaptea are legătură cu regimul alimentar de peste zi: ”Se întâmplă ca unele persoane să mănânce noaptea, din cauza unor dependențe de anumite alimente. Sunt persoane care, în general, consumă foarte multe alimente dulci, cu carbohidrați, devenind dependente de astfel de alimente.”