Dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în afara secțiilor ATI. Vezi în ce țară se folosește

Inginerii britanici au reușit să creeze un dispozitiv revoluționar, care permite tratarea pacienților cu COVID-19 și în afara secțiilor de terapie intensivă. Aparatul a fost conceput de mai multe universități din Londra, cu sprijinul Mercedes Formula One, și permite oxigenarea corespunzătoare a plămânilor fără ajutorul unui ventilator pentru respirație asistată.

Se știe că noul coronavirus afectează în primul rând plămânii și provoacă dificultăți respiratorii, de aceea echipamentele pentru respirație asistată sunt esențiale în tratarea pacienților. Noul dispozitiv funcționează asemeni aparatelor pentru presiune pozitivă continuă în căile aeriene (CPAP), utilizate în spitale şi pentru tratarea apneei de somn. Acesta constă de fapt dintr-o mască facială care furnizează un flux constant de aer şi oxigen prin gura şi nările persoanei bolnave. Datorită presiunii, plămânii rămân deschişi şi creşte astfel cantitatea de oxigen care pătrunde în organism, reducându-se efortul pacientului de a respira.

Agenţia britanică de reglementare pentru medicamente şi produse sanitare a omologat deja aparatul, circa 40 de bucăţi fiind de patru spitale din Londra. În cazul în care dispozitivul va da rezultatele scontate, Mercedes a anunțat că într-o săptămână poate începe producția a 1.000 de bucăți pe zi. 

Noua aparatură ar putea înlocui cu succes în unele cazuri ventilatoarele pentru respiraţie asistată, al căror număr limitat a condus la saturarea secţiilor de terapie intensivă în statele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Categorii: Știri
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea