Cât vin ne sfătuiesc cercetătorii să bem pe săptămână pentru o viață sănătoasă

Consumat cu moderație, ca parte a dietei mediteraneene, vinul ar putea reduce semnificativ riscul de boli de inimă. Este concluzia unui studiu publicat recent în European Heart Journal.

Datele acestui studiu arată faptul că persoanele care beau lunar între 13 și 35 de pahare pe zi prezintă un risc de 50% mai mic de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, prin comparație cu cele care beau un pahar pe lună.

Pentru relevanța cercetării, oamenii de știință au analizat nivelurile biomarkerului acid tatric. Acest biomarker a fost măsurat pentru a determina cu exactitate consumul de vin.

Pe baza datelor culese s-a demonstrat faptul că persoanele care consumă vin cu moderație prezintă un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. Oamenii de știință atrag însă atenția că un consum ridicat de vin, de peste 35 de pahare pe lună, poate avea efecte adverse, afectând sănătatea inimii.

Mai mult, efectele benefice ale vinului cresc atunci când este asociat cu o dietă echilibrată, așa cum este dieta mediteraneeană. Astfel, vinul trebuie combinat cu alimente precum peștele, legumele sau fructele.

„Datele pe care le-am analizat au arătat că beneficiile vinului apar după vârsta de 35 de ani. De asemenea, femeile trebuie să consume jumătate din cantitatea de vin lunar consumată de bărbați” recomandă profesorul Ramon Estruch, coordonatorul principal al studiului.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea