Pe lângă gustul savuros, nutriționiștii recomandă zacusca datorită numeroaselor sale beneficii pe care le-ar putea avea asupra organismului. Bogat în fibre, acest aliment conferă nutrienți valoroși pentru corpul nostru.
Zacusca este un aliment nelipsit din cămările gospodinelor. Pe lângă valoarea sa nutrițională, ingredientele din compoziția sa transformă acest aliment într-un adevărat sănătos pentru organism. Roșiile, ceapa, ardeiul, ciupercile și, bineînțeles, vinetele, conțin numeroase substanțe minerale și vitamine de care corpul are nevoie pentru a funcționa corespunzător.
Beneficiile pe care le are zacusca
Vinetele, ingredientul de bază din zacuscă, sunt foarte sănătoase datorită conținutului ridicat de fier, calciu și fibre. Ajută la buna circulație a sângelui și, totodată, hrănesc creierul și au capacitatea de a proteja sistemul digestiv. Mai mult, se pare că vinetele joacă un rol important și în ceea ce privește controlul diabetului.
Roșiile sunt bogate în fibre și vitamina C. Vitamina C joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar și, de asemenea, ajută pielea să se regenereze. De asemenea, roșiile joacă un rol important și în ceea ce privește digestia, ajutând la îmbunătățirea florei intestinale.
Despre ceapă se poate spune că este un aliat al sistemului osos, având beneficii chiar și împotriva bolilor oncologice. De asemenea, poate reduce riscul de infarct sau poate preveni anumite boli cardiovasculare. De asemenea, tot mai multe studii arată faptul că ceapa poate preveni apariția bolii Alzheimer.
Bogați în antioxidanți naturali, ardeii, ingredient utilizat în prepararea oricărui fel de zacuscă, sunt alimente bogate în fibre, vitamine și antioxidanți. Au proprietăți analgezice și totodată ajută la buna funcționare a digestiei.