5 beneficii mai puțin știute ale gogoșarilor

În stare crudă sau murați, gogoșarii sunt o adevărată sursă de sănătate pentru organism. Vedete ale sezonului de toamnă, gogoșarii trebuie să fie nelipsiți din alimentația noastră zilnică.

O listă lungă de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului se regăsesc din plin în compoziția gogoșarilor. Extrem de delicioși și foarte sănătoși, așa definesc specialiștii în nutriție gogoșarii.

Beneficiile gogoșarilor

1 Sursă importantă de vitamina C – Datorită compoziției ridicate de vitamina C, gogoșarii sunt un aliat puternic al organismului, având în vedere că această vitamina joacă un rol important în susținerea imunității.

2 Ne ajută să fin puternici și susțin sistemul nervos – În compoziția chimică a gogoșarilor intră și vitamina B6, al cărei rol important este să să susțină sistemul nervos. De asemenea, vitamina B6 este o substanță care poate avea beneficii și în lupta împotriva anxietății.

3 Gogoșarii pot susține sănătatea ochilor – Datorită prezenței vitaminei A, gogoșarii pot avea o influență benefică și asupra vederi noastre. Mai mult, alături de vitamina A, în compoziția gogoșarilor se regăsește și vitamina E. Vitamina E ajută pielea și părul să se regenereze mai repede.

4 Rol important în procesul de slăbit – Dacă ai început deja să încerci să slăbești, poate ar trebui să incluzi în dieta zilnică și gogoșarii. Tot mai multe studii au demonstrat faptul că gogoșarii intensifică procesul de încălzire a organismului, mărind practic rata metabolică. Astfel, se pierd mai multe calorii, iar țesutul adipos se diminuează vizibil.

5 Ar putea preveni cancerul – Licopenul din compoziția gogoșarilor, substanța care le conferă acea culoare roșie, poate ajuta organismul să elimine unele celule canceroase. Se pare că gogoșarii ar fi eficienți în lupta împotriva cancerului de prostată și a celui pulmonar.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea