VIDEO Educație nutrițională în școlile românești. Ce vor învăța elevii?

Un nou opțional este pe cale să fie introdus în școlile din România. Este vorba despre cursuri de educație nutrițională. Elevii vor învăța astfel cum trebuie să mănânce sănătos și ce înseamnă un stil de viață sănătos.

În momentul de față, Agenția Națională pentru Sport, inițiatoarea acestui proiect lucrează la elaborarea curriculumului.

„”Lucrurile arată mult mai bine decât m-aş fi aşteptat pentru că avem o colaborare deplină din partea Ministerului Educaţiei. Suntem la faza finală de elaborare a curriculumului, ceea ce înseamnă pentru noi un pas semnificativ spre realizarea acestui proiect. (…) Împreună cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, am stabilit ca primul pas pe care considerăm necesar şi util în acest moment să-l facem este introducerea educaţiei nutriţionale în clasa 0, 1 şi 2, deci în primii trei paşi ai vieţii, timpul în care copiii ar trebui să înveţe în joacă să cunoască noţiunile de bază ale unei alimentaţii sănătoase”, a declarat Gabriel Toncean, la Medika TV, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport.

Gabriel Toncean mai precizat faptul că această materie ar putea ajunge în şcoli în primăvara anului viitor. Elevii vor învăța astfel ce alimente sunt sănătoase și care este pericolul obezității.

”Prin parteneriatul corect şi benefic avut de ambele părţi, împreună cu Ministerul Educaţiei, cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei am stabilit că, cel mai probabil începând cu luna martie, atunci când părinţii pot alege materiile opţionale, această materie va fi la îndemâna lor”, a afirmat vicepreşedintele ANS.

 

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea