VIDEO Suntem ceea ce mâncăm. Cât contează obiceiurile alimentare în lupta cu kilogramele în exces?

Specialiștii în nutriție susțin faptul că, oricâtă mișcare am face, vom reuși puțin spre deloc să învingem în lupta cu kilogramele excesive dacă nu suntem total conștienți de modul în care ne alimentăm. Și în bucătărie avem nevoie de ordine și disciplină pentru ca rezultatele să se cunoască atunci când ne urcăm pe cântar.

„Ne îngrășăm în bucătărie și nu slăbim neapărat în sala de sport. Noi putem să facem sport și noi copiii noștri, dar asta nu înseamnă că o să slăbim dacă nu ne schimbăm și obiceiurile alimentare” susține Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.

Pentru a ne modifica obiceiurile alimentare trebuie să avem parte de un regim foarte strict și de o analiză foarte atentă a ceea ce mâncăm, cât mâncăm și, mai ales, cum mâncăm.

„În primul rând trebuie se începem prin a ne analiza ce mâncăm, cum mâncăm și cât mâncăm și da, mișcarea, hidratarea, odihna trebuie să fie și ele parte din stilul nostru de viață, pentru că nu este doar ce mănânci ci ce mai faci în rest” mai spune consultantul în nutriție Maria Martac.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea