VIDEO Transformă-i sandvișul pentru școală într-o porție de vitamine și minerale sănătoasă. Iată ce trebuie să conțină

Sandvișul pregătit pentru școală celor mici poate să ofere o porție zdravănă de vitamine și minerale foarte sănătoase pentru corpul lor. Iată ce ingrediente trebuie să conțină un sandviș prietenos cu organismul copiilor.

„Putem găsi variante de cremă de brânză, de mezeluri fără nitriți sau nitrați sau friptura rece preparată acasă, de seara. Toate aceste ingrediente pot fi așezate între două felii de pâine sau într-o lipie sau fiecare ce preferă să mănânce” susține Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.

De asemenea, nu trebuie uitate legumele încărcate de vitamine. Roșiile, tăiate rondele, ardeii, tăiați fie rondele fie felii, precum și salata verde vor da gust sandvișului și vor oferi o porție zdravănă de sănătate.

„Avem grijă să punem și rondele de ardei gras sau o salată sau roșii, dar cu grijă să nu curgă. Trebuie să avem mai multe gusturi în sandviș. Putem pune și ou fiert tare tăiat rondele…Găsim soluții. Copilul stă liniștit, știe că are ce să mănânce” mai spune Maria Martac.

Totodată, la fel de importantă este și hidratarea. Ai grijă ca pe lângă sandviș să aibă în ghiozdan și o sticlă cu apă.

„De asemenea, trebuie să aibă în permanență apă la el, în niciun caz suc. De asemenea, dacă programul se prelungește își mai poate cumpăra un chefir sau iaurt adică să mai mănânce ceva, până la o masă principală” mai spune consultantul în nutriție Maria Martac.

Categorii: Exclusiv, Natural și sănătos, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea