VIDEO De ce refuză românii vaccinarea? Medicul Simin Aysel Florescu: „Rata de imunizare este foarte scăzută”

Interesul românilor pentru vaccinare este tot mai scăzut, iar din această cauză riscul de apariție a unor epidemii este tot mai mare. În continuare avem probleme din cauza răspândirii rujeolei, iar medicii avertizează faptul că și cazurile de tuse convulsivă au crescut semnificativ din cauza ratei scăzute de vaccinare.

„Rata de vaccinare ar trebui să fie la peste 95 la sută şi suntem undeva la o medie de 60-70 la sută. Adică practic  puţin mai mult de jumătate din populaţie este protejată, restul este expusă”, a declarat dr. Simin Aysel Florescu, la Medika TV.

În lipsa vaccinării suntem tot mai expuși la numeroase boli, unele dintre ele putând fi aduse din Asia de către muncitorii care vin în țara noastră sau de persoanele care fug din zonele de conflict.

„ Prin prezenţa între noi în număr din ce în ce mai mare a muncitorilor veniţi din Asia, care sunt oameni la locul lor, nu e nicio problemă legată de asta, dar ei vin cu flora lor şi începem să avem nişte cazuri de diarei care e clar adus din Asia pentru că în România clar nu a existat până acum.  De exemplu o probabilă prezenţi printre noi a unor refugiaţi din zonele de conflict unde s-au semnalat cazuri de polio, dacă vin în contact cu populaţia locală, fără să ştie, poate declanşa şi la noi focare de boală. Este un lucru extrem de riscant”, a mai spus dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea