VIDEO Ce înseamnă tratamentul endodontic? Explicațiile specialiștilor

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal este o procedură stomatologică prin care medicul dentist ne ajută să ne păstrăm dinții naturali, chiar dacă aceștia sunt puternic afectați de carii. Acest tip de tratament se realizează astăzi cu ajutorul unor instrumente moderne, recuperarea fiind mult mai rapidă decât în trecut.

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal presupune practic scoaterea nervului unui dinte puternic afectat de carii.

„Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal înseamnă că scoatem nervii din dinții. Avem tratament și retratament. Acolo unde avem tratament înseamnă că tratăm efectiv dintele, iar acolo unde avem retratament înseamnă că cineva mai umblat acolo dar nu a făcut o treabă foarte bună și atunci reintervenim și salvăm dintele de la extracție” a explicat dr. Ana Maria Flaugiu, medic stomatolog Regina Maria Dental Clinics.

În stomatologia modernă, tratamentele endodontice se realizează cu ajutorul unor dispozitive medicale care îi ajută pe medici să intervină mult mai rapid și să efectueze procedura fără riscuri.

„Ne bazăm pe endodonția modernă, trebuie să facem totul cât mai repede și cât mai bine. Ne folosim de multe aparate. Cel mai important este microscopul dentar, fără de care nu putem facem acest tratament de canal” mai spune dr. Ana Maria Flaugiu, medic stomatolog Regina Maria Dental Clinics.

Categorii: Dinți sănătoși pe viață cu Dr. Leahu, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea