Epuizarea la locul de muncă este tot mai prezentă în spitalele din România. Un studiu al Colegiului Medicilor din România arată că, în 2023, 36% dintre medicii români se aflau într-o stare avansată sau foarte avansată de epuizare profesională.
Burnout-ul sau epuizarea la locul de muncă reprezintă acel dezechilibru psiho-emoțional generat de sarcinile prea multe pe care un angajat trebuie să le îndeplinească. Iar în spitalele din România epuizarea este tot mai prezentă, potrivit unui studiu al Colegiului Medicilor din România. Peste 36% din medicii români erau anul trecut în stare avansată sau foarte avansată de burnout.
„ În studiul nostru pe care l-am făcut anul trecut, 36% din medicii României sunt în stare de burn-out în stadiu avansat şi foarte avansat. Asta înseamnă un medic obosit, un medic care este mai mult decât obosit, de aceea se numeşte este ars, este deja o boală. În această situaţie este foarte greu să menţii nivelul de empatie. Dar sunt convins că toţi colegii mei fac tot ceea ce se poate să comunice” susține dr. Daniel Coriu, președinte Colegiului Medicilor din România.
Mai mult, acesta atrage atenția cu privire la faptul că știrile care prezintă într-o lumină negativă întreg corpul medical generează un val de neîncredere tot mai mare în sistemul medical din țara noastră.
„ Neîncrederea a ajuns la cote maxime, neîntâlnite în societatea românească, neîncredere în corpul medical„ reclamă dr. Daniel Coriu.