VIDEO Medicina modernă se bazează radiologia intervențională. Ce presupune această tehnică?

Radiologia intervențională este o tehnică medicală prin care pacientul beneficiază de îngrijiri medicale minim invazive. Domeniul său de utilizare este unul foarte răspândit, iar beneficiile aduse bolnavilor sunt foarte mari.

„Noi spunem că radiologia intervențională este medicina viitorului. Este un fel de microchirurgie mai umană, pentru că noi nu tăiem mult, noi nu chinuim pacienții. Încercăm să facem toate aceste intervenții minim invaziv. Adică fără prea mult sânge, fără recuperare îndelungată. Este o alternativă pentru pacienți” susține dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervențională.

Domenii de aplicare pentru radiologia intervențională

În special, radiologia intervențională este utilizată pentru tratarea bolilor vasculare. Medicii care utilizează această tehnică medicală pot, de exemplu, să intervină rapid în cazul unui accident vascular cerebral.

„În general radiologia intervențională are multe domenii în care se poate aplica. Unul este cu sistemul vascular, adică orice boli vasculare le putem trata. De exemplu, prin radiologia intervențională putem trata un accident vascular cerebral prin scoaterea cheagului de sânge sau a unui anevrism” explică dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervențională.

Totodată, radiologia intervențională poate fi utilizată și pentru tratamentul și diagnosticul bolilor oncologice.

„Legat de oncologie, radiologia intervențională este foarte utilă pentru că noi îi putem ajuta pe colegii noștri atât la diagnosticarea bolilor, cât și la tratament” mai spune dr. Theodor Lutz, medic specialist radiologie intervențională.

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea