VIDEO Medic român revenit în țară după 12 ani petrecuți în Germania: „Mi-aș dori să văd schimbări și la noi”

Specialist în radiologie intervențională, medicul Theodor Lutz a revenit în țară după 12 ani în care a lucrat în spitalele din Germania. Specialistul consideră faptul că sistemul de sănătate din țara noastră, în special cel public, are nevoie de schimbări radicale.

”Mi-ar plăcea să văd schimbări în bine la stat, să se îmbunătăţească relaţia medic-pacient, să nu conteze că mergi la privat sau la stat, să fie acelaşi tratament pese tot. Să fie asigurările medicale care să acopere tot, asta ar fi de bază. În  Germania poţi merge cu asigurarea fie la privat, fie la stat, nu contează, toată lumea te tratează la fel, pur şi simplu firma spitalului e diferită, pacientul nu simte lucrurile astea. Asta mi-ar plăcea şi ar fi un plus foarte mare, asta ar stimula, probabil şi spitalele de stat să se ridice”, a declarat dr. Theodor Lutz, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”.

Totodată, medicul este de părere că unele proceduri medicale, considerate importante pentru sănătatea oamenilor, trebuie decontate corespunzător.

„ Pe de altă parte, cred că ar fi foarte important să se plătească aşa cum trebuie anumite proceduri relevante, de bază, cum este cea de accident vascular” a mai spus dr. Theodor Lutz, medic specialist în radiologie intervențională.

Categorii: Știri, Video
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea