Tipuri de diete care previn îmbătrânirea. Iată ce trebuie să mâncăm

Între alimentație și longevitate există o strânsă legătură. Astfel, dacă dorim să trăim mai mult trebuie să fim foarte atenți la ceea ce mâncăm. Tot mai multe studii arată că dietele vegetariene sunt foarte potrivite pentru a ne menține tineri cât mai mult timp.

Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universității Loma Linda, arată faptul că dietele vegetariene sunt ideale pentru o viață sănătoasă. Oamenii de știință au explicat faptul că acest tip de alimente sunt asociate cu un risc scăzut de mortalitate, mai ales în rândul bărbaților.

Mai mult, pentru o protecție ridicată împotriva unor boli cronice precum accidentul vascular cerebral, demență sau boala Parkinson, dietele vegetariene pot fi asciate cu un consum ridicat de pește.

Conform profesorului de Sănătate Publică, Gary Fraser, din cadrul Universității Loma Linda, dietele vegetariene previn riscul de deces la vârste mijlocii li sunt foarte benefice pentru persoanele în vârstă.

„Riscul dezvoltării unor boli cronice cu consecințe grave odată cu înaintarea în vârstă poate fi redus datorită alimentației. De aceea dietele vegetariene sunt considerate benefice” spune prof. dr. Gary Fraser.

Studiu în care au fost incluse peste 80 de mii de persoane

Pentru această cercetare, oamenii de știință au folosit un grup țintă alcătuit din peste 80 de mii de persoane, care au consumat 5 tipuri de diete: dietele non-vegetariene, dietele semi-vegetariene, dietele pesco-vegetariene, dietele lacto-ovo-vegetariene și dietele vegane.

La finalul cercetărilor,  oamenii de știință au concluzionat faptul că persoanele care au mâncat doar dietele vegane aveau un risc de deces cu 12% mai mic decât restul participanților la studiu.

De asemenea, persoanele care au urmat dieta pesco-vegetariană au înregistrat un risc de deces cu 18% mai mic.

Oamenii de știință consideră astfel că alimentația joacă un rol important în menținerea unui echilibru în organism și că ne poate ajuta să trăim cât mai mult și mai sănătos.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea