Experții în nutriție au pus sub lupă brânza, unul dintre cele mai iubite alimente din lume. Deși are numeroase beneficii pentru organism, acest aliment prezintă și riscuri, mai ales dacă este consumat în exces.
Citat de publicația Delish, expertul în nutriție Angel Luk a explicat care sunt beneficiile nutriționale pe care e are brânza. Acestea variază în funcție de tipul de brânză pe care ne place să-l consumăm. De exemplu, brânza mozzarella și brânza cu mucegai conțin culturi de bacterii ce pot ajuta la îmbunătățirea digestiei, fiind foarte prietenoase cu flora intestinală.
Pe de altă parte, specialiștii sunt de părere că brânza ar trebui consumată cu moderație, din cauza densității calorice ridicate pe care o are. O singură porție de brânză ar avea 120 de calorii. De asemenea, brânza are un conținut ridicat de sodiu, iar prezența în exces în organism a acestei substanțe poate fi dăunătoare.
Brânza trebuie consumată cu moderație
Fiind produse de origine animale, brânzeturile sunt bogate în grăsimi saturare fiind adesea asociate cu creșterea colesterolului, tulburare care produce apariția bolilor cardiovasculare.
Consilierul în nutriție dr. Chris Mohr, militează pentru consumul moderat de brânză. „Este important să consumăm zilnic brânza în cantități foarte mici. Câteva cubulețe de mozzarella în salate sau feta sunt suficiente pentru o bună funcționare a organismului” susține dr. Chris Mohr.
Totodată, experții ne sfătuiesc să optăm pentru acele tipuri de brânză bogate în substanțe nutritive și să limităm consumul brânzeturilor foarte grase. În toate cazurile sfaturile experților este de a consuma brânza cu moderație.