Operație în premieră națională la Spitalul Universitar de Urgență București. A fost salvată inima unui pacient 

Echipa de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Universitar de Urgență București a realizat o intervenție, în premieră națională. Este vorba despre operație de înlocuire valvulară complet endoscopic. Incizia realizată pacientului a măsurat doar 3 centimetri.

Pacientul care a fost supus acestei intervenții este un bărbat de 67 de ani și avea nevoie urgentă de o astfel de operație.

„Un bărbat în vârstă de 67 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică, a fost supus, recent, unei intervenţii care reprezintă o premieră naţională: înlocuire valvulară aortică realizată complet endoscopic printr-o incizie de numai 3 cm. Echipa de chirurgi cardiovasculari de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Badiu, a realizat, recent, o protezare valvulară aortică total endoscopică, printr-o incizie de doar 3 cm. Intervenţia a fost un succes, iar pacientul a fost externat recent” se arată într-un comunicat de presă al unității medicale.

Din echipa multidisciplinară au făcut parte medici de chirurgie cardiovasculară, asistent instrumentar şi asistent sală, asistent specialist în circulaţie exteacorporeală, medic anestezist şi asistent anestezie.

Categorii: Exclusiv
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea