Tot mai populare pe rețelele de socializare și foarte prezente în viețile noastre, pisicile au capacitatea de a ne schimba în bine starea de spirit. La nivel mondial a fost descoperită o nouă metodă de terapie, denumită felionterapie.
Tot mai multe studii arată faptul că pisicile joacă un rol esențial în viața stăpânilor lor. Se pare că este nevoie doar să le privim pentru a ne schimba în bine starea de spirit. Specialiștii susțin însă că pisicile ar avea capacitatea, atunci când le mângâiem, să ne scape de stres sau chiar de durerile articulare.
Beneficiile pentru sănătate ale creșterii unei pisici
În momentul în care se simt confortabil și răsfățate, pisicile încep să toarcă. Sunetul pe care-l produc se pare că are efecte benefice asupra mobilității articulare. Undele produse de sunetul din timpul torsului unei pisici ar avea capacitatea de a reduce inflamația de la nivelul oaselor și mușchilor.
Alte studii vorbesc despre faptul că interacțiunea copiilor cu pisicile, mai ales în primii ani de viață ai unui copil, i-ar putea ajuta pe cei mici întărindu-le astfel sistemul imunitar. Cel mai important beneficiu pe care pisicile îl aduc asupra stării noastre de sănătate vizează însă sănătatea mentală.
Conform unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, 87% dintre proprietarii de pisici au declarat că animalele au un impact benefic asupra bunăstării și confortului lor psihic. De asemenea, alți 60% dintre participanții la această cercetare susțin faptul că se simt mai puțin stresați atunci când petrec timpul cu pisicile lor și se joacă împreună.
Felinoterapia sau terapia cu pisici
Plecând de la studiile privind impactul benefic asupra psihicului uman al pisicilor, la nivel internațional a fost creat un nou domeniu de terapie, felinoterapia. Felinoterapia este astăzi recomandată persoanelor care suferă de tulburări anxioase, dar și în cazul persoanelor în vârstă sau care suferă de dizabilități, precum și în cazul celor care suferă de o expunere ridicată la stres.