Țările europene în care oamenii trăiesc mai mult. Cât de mare e speranța de viață a României?

Un raport al Eurostat privind speranța de viață arată faptul că speranța medie de viață la nivelul Uniunii Europene este de 81,5  ani. Datele diferă însă de la o țară la alta.

Cea mai mare speranță de viață există la Madrid, în Spania, acolo unde speranța medie de viață este de 85,4 ani. Spania este urmată de Italia, cu 83,8 ani și Malta (83,6 ani).

Cea mai mică speranță de viață se înregistrează însă în Bulgaria. Potrivit Eurostat, vecinii noștri au o speranță medie de viață de 75,8 ani.

Care este speranța de viață în România?

Datele Eurostat arată faăptul că speranța de viață la naștere în țara noastră a fost de 76,6 ani. Chiar dacă în țara noastră speranța de viață se menține scăzută, specialiștii Eurostat susțin faptul că țara noastră a cunoscut o creștere a speranței de viață din anul de referință 2019 și până în prezent.

Femeile trăiesc mai mult decât bărbații

În urma analizei Eurostat privind speranța de viață în statele din Uniunea Europeană, a reieșit faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, având o speranță medie de viață cu 5,7 ani mai mare decât cea a bărbaților.

Ceea ce a determinat o îmbunătățire a creșterii speranței de viață este îmbunătățirea stilului de viață, prin creșterea accesului la educație și la servicii medicale de calitate.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+