Cât suc de aronia putem bea pe zi pentru o viață sănătoasă? Explicațiile specialiștilor

Sucul de aronia a devenit foarte popular pentru consum în ultimii ani, datorită beneficiilor pentru sănătate. Pentru a profita la maximum de efectele sale este important să știm cât și, mai ales, când putem bea suc de aronia.

Fructele de aronia, originare din America de Nord, reprezintă o sursă importantă de antioxidanți, vitamine și minerale. Totuși pentru ca aceste proprietăți să-și facă efectele este important să știm cât suc de aronia putem bea și, mai ales, în ce moment al zilei.

Când putem bea suc de aronia?

Potrivit specialiștilor în nutriție, dimineața, pe stomacul gol, este cel mai bun moment în care putem bea suc de aronia. La primele ore ale dimineții, organismul are capacitatea de a absorbi mai bine nutrienții, oferindu-ne astfel o doză de energie și vitalitate.

Recomandarea specialiștilor este de a  bea un pahar de suc diluat cu apă, într-o proporție de 1:3 (o parte suc, trei părți apă). Astfel, eviti un gust prea intens și îl faci mai ușor de consumat.

Totodată, pentru că ajută la digestie, sucul de aronia poate fi consumat și după mesele principale. Ajută tranzitul și poate reduce balonarea. De asemenea, poate regla glicemia fiind recomandat persoanelor care au probleme cu controlul zahărului în sânge. Și de această dată specialiștii recomandă ca sucul să nu fie fie diluat cu apă, pentru a avea efecte asupra digestiei.

Cât suc de aronia putem bea?

Sucul de aronia poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, dacă este consumat cu moderație și la momentele potrivite. Totuși, trebuie să ții cont că acest suc are un gust intens și poate fi destul de concentrat, așa că diluarea lui cu apă este recomandată. De asemenea, persoanele care suferă de afecțiuni digestive sau renale ar trebui să consulte un medic înainte de a începe consumul regulat de suc de aronia.

Cu toate că este un produs natural și benefic, este esențial să nu exagerăm în consumul său. În general, o cantitate de 50-150 ml pe zi este suficientă pentru a obține toate avantajele oferite de acest superaliment.

Categorii: Natural și sănătos, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+