Susținerea concursului de Rezidențiat rămâne nemodificată. Ce a transmis Ministerul Sănătății?

Ministerul Sănătății a tranmis faptul că forma de organizare a Rezidențiatului va rămâne neschimbată. Decizia a fost luată după mai multe consultări cu studenții, care au ales această variantă.

„În urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat. În urma discuţiilor dintre ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi reprezentanţii studenţilor, s-a ajuns la un acord privind susţinerea punctului de vedere majoritar al studenţilor de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice” au precizat oficialii Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că rezidenţiatul va fi preluat de universităţile de Medicină, iar recunoaşterea calificării profesionale, inclusiv cea din străinătate, va fi simplificată prin preluarea de către Colegiul Medicilor.

Categorii: Exclusiv
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
+