Prelevare de organe în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor. Donatorul, o femeie de 75 de ani

O nouă prelevare de organe a fost realizată de către medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență din Bihor, anunță Agenția Națională de Transplant. Organele provin de la o femeie de 75 de ani, aflată în moarte cerebrală, din cauza unui stop cardiorespirator. Familia pacientei și-a dat acordul în vederea donării organelor.

„Întregul efort a fost realizat datorită echipei ATI şi echipei de coordonare a spitalului bihorean, formată din doctorii Pantiş Carmen – coordonator transplant, Negrău Marcel, Blaga Elena, Monica Filip, Mirt Simona, Pataki Ştefan, Sabău Tudorel Florian, Sije Ştefania, Popa Oana, Larisa Vărăşteanu şi un număr de 12 asistenţi ATI. (…) Însă, tot acest efort nu ar fi suficient fără conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, care înţelege că donarea înseamnă viaţă şi mereu a sprijinit această activitate. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor salvează vieţi din anul 2013, când a fost acreditat” susțin oficialii Agenției Naționale de Transplant.

Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor s-a aflat pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește donare de organe.

Categorii: Exclusiv
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+