Controalele periodice la medicul stomatolog ne pot ajuta să ne menținem sănătatea dinților. Dar ce facem atunci când nu trecem pragul cabinetului medicului stomatolog? Și într-o astfel de situație natura vine cu soluții și ne ajută să putem preveni problemele dentare. Legumă nelipsită în orice preparat culinar, morcovul pare să aibă efecte benefice asupra sănătății dinților.
Bogat în vitamine și minerale, morcovul este o legumă care are grijă de sănătatea corpului nostru. Tot mai multe studii arată faptul că morcovul joacă un rol important și în menținerea sănătății dinților.
Beneficii pentru dinți pe care le are morcovul
Pentru sănătatea dinților trebuie să acordăm o mai mare atenție igienei orale. Studiile au arătat faptul că și morcovii pot să fie de ajutor astfel încât să ajute la menținerea sănătății dinților. Datorită substanțelor nutritive din compoziția lor, morcovii pare să aibă efecte benefice asupra danturii. Cercetătorii au arătat faptul că un morcov consumat pe zi menține sănătatea gingiilor.
De asemenea, se pare că morcovii au și efect antibacteriene, reducând numărul bacteriilor care se acumulează în cavitatea orală.
Mai mult decât atât, datorită zaharurilor simple pe care le conțin, morcovii pot fi ideali de consumat pentru persoanele care suferă de diabet. Fără doar și poate ingredientul secret al morcovului, carotenul, are proprietăți multiple asupra sănătății pielii și a ochilor.
Contraindicații în consumul de morcovi
Consumați în exces, morcovii pot declanșa o boală numită carotenomie, care are impact direct asupra pielii, aceasta devenind gălbuie spre portocaliu. De asemenea, morcovii nu trebuie incluși în alimentația persoanelor care suferă de ulcer gastric sau de inflamație a membranelor mucoaselor.
Deși există și restricții, morcovii sunt însă considerați un aliat puternic pentru sănătatea corpului nostru de aceea, dacă sunt consumați cu moderație, cel mult 300 de grame pe zi potrivit nutriționiștilor, pot să ne ajute să ne menținem starea de bine.