Lista fructelor de pădure sănătoase opentru sănătate este deschisă de mure. Sursă importantă de antioxidanți și nutrienți, murele sunt considerată o adevărată comoară naturală pentru organismul nostru.
Murele fac parte din familia Rosacease și se cultivă cu preponderență în Europa și Statele Unite ale Americii. Este o plantă perenă și pentru că nu este foarte pretențios, murul se poate înmulți spontan. Murul este considerat o adevărată sursă de vitamine și minerale,, fiind bogat în antioxidanți și nutrienți.
Beneficiile murelor pentru organismul nostru
Murele pot juca un rol important în susținerea vederii, datorită concentrației mari de luetină din compoziția acestor fructe. Totodată, luetina din mure previne apariția problemelor oculare degenerative, precum glaucomul sau cataracta.
Mai mult, murele pot preveni apariția bolilor digestive și pot ajuta la susținerea sistemului cardiovascular. Totul datorită antioxidanților și nutrienților pe care murele în conțin. De asemenea, antioxidanții din compoziția murelor au capacitatea de a preveni îmbătrânirea pielii.
Cum introducem murele în dietă?
Murele pot fi introduse în dieta copiilor încă din primele luni de viață, în perioada de diversificare. De asemenea, adulții pot consuma murele fără nicio restricție.
Murele pot fi mâncate în stare naturală sau în diverse combinații alimentare. Cele mai delicioase sunt mic-dejunurile cu mure, iaurt și fulgi de ovăz. Astfel, fulgii de ovăz se amestecă cu murele și iaurtul, rezultând un mic-dejun copios, sănătos și savuros.