VIDEO Beneficiile mai puțin cunoscute ale laptelui matern. Medic: „Este sursă importantă de celule stem”

Laptele matern este o sursă importantă de substanțe nutritive care ajută la dezvoltarea bebelușului. Tot mai multe studii realizate recent arată faptul că laptele matern conține și o categorie de celule stem ce pot asigura protecție copiilor împotriva a numeroase boli foarte grave.

„Am aflat recent faptul că cea mai bogată sursă de celule stem este laptele matern. Și nu este vorba despre celulele stem care să vină de la nivelul glandei mamare, ci despre celule stem care în anumite condiții se pot diferenția în orice celulă a corpului și chiar dacă au existat discuții cu privire la faptul că aceste celule pot fi digerate la nivelul tubului digestiv, ele continuă să fie viabile și în afara tubului digestiv și să ajungă în circulația sistemică a bebelușului alăptat” susține dr. Mihaela Niță, medic specialist pediatru și consultant în lactație.

Rolul acestor celule stem din compoziția laptelui matern este important în prevenția unor boli grave, tot mai des întâlnite la bebeluși.

„Această descoperire poate fi o explicație pentru toate beneficiile alăptării, cum ar fi de exemplu prevenirea anumitor boli grave care pot apărea la bebeluși. Este foarte important de știut în acest caz faptul că, într-adevăr, alăptarea poate fi și un factor de prevenție” mai spune dr. Mihaela Niță.

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+