VIDEO Cum putem scăpa de frica de zbor în vacanță? Sfaturi de la specialiști

De cele mai multe ori, destinația de vacanță ideală se află la kilometri distanță, iar avionul reprezintă singura cale cu ajutorul căreia putem ajunge acolo. Multe persoane se confruntă însă cu frica de zbor, dar această anxietate poate fi depășită prin propriile noastre forțe, susțin psihologii.

Frica de zborul cu avionul este comună multor persoane. Studiile arată că aproximativ 40% din populația globului resimte această stare. Anxietatea legată de zbor pornește din faptul că apare senzația lipsei controlului.

„ Înainte să plecăm în vacanță apare această fobie de zborul cu avionul. Este o fobie comună. Apare la aproximativ 40% din populația lumii. Soluția cea mai la îndemână este să iei ceva medicamente care să te calmeze pe timpul zborului. Ea este o formă de deplasare sigură, dar la bază este o anxietate generată de o lipsă de control. Practic, nouă ne teamă să zburăm cu avionul pentru că simțim că nu este în controlul nostru. Suntem undeva sus în aer, nu avem control asupra a ceea ce se poate întâmpla” susține psihoterapeutul Raluca Ștefan.

Câteva trucuri simple, la îndemâna oricui, ne pot ajuta să scăpăm de teama de a zbura. În primul rând, spun psihologii, de foarte mare ajutor este să discutăm cu persoane cărora le place să călătorească folosind acest mijloc de transport.

„Este una dintre măsurile specifice, te poți informa despre cât de sigur este avionul. De asemenea, poți face o desensibilizare în sensul de a merge inițial într-un aeroport, să vedem cum ne simțim, să discutăm cu oameni care au mai zburat și să ne împărtășească din experiențele lor pozitive” mai spune psihoterapeutul Raluca Ștefan.

Categorii: Știri, Video
Ți-ar putea plăcea
+