VIDEO Alimentele care se digeră ușor, ideale pentru meniurile de vară

Vara trebuie să acordăm o atenție mai mare alimentației pentru că, din cauza temperaturilor ridicate, mâncarea se alterează mai repede și riscăm să ne îmbolnăvim. Medicii ne recomandă astfel să mâncăm alimente care se digeră ușor și care pot fi păstrate în stare proaspătă mai mult timp, evident, la frigider.

„La alimente putem vorbi foarte mult. Cel mai important este să consumăm alimente care se digeră cât mai ușor și care nu prezintă un pericol de infecție. Sunt alimente care, pe timpul verii, din cauza căldurilor foarte mari, devin periculoase din punct de vedere al infestării cu diverși patogeni” susține dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Doctor în Științe Medicale.

Pe lista alimentelor care se digeră ușor, dar care trebuie preparate foarte repede din cauza faptului că se pot altera rapid, specialiștii în nutriție au trecut carnea de pește. De asemenea, la fel de bună este și carnea de curcan.

„În timpul verii se digeră ușor peștele, care trebuie să fie grijă să fie proaspăt. Dacă îl luăm trebuie să-l gătim imediat. Carnea de curcan este bună vara, nu e bine să mâncăm porc sau vită pentru că se digeră mai greu” mai spune dr. Simona Carniciu.

Totodată, foarte bune pe timp de vară sunt și salatele. Mare atenție însă la tipul de ulei cu care le pregătim sau tipul de brânză pe care-l folosim pentru a le asorta.

„Salatele în perioada verii sunt foarte bune dar trebuie să fim atenți dacă adăugăm ulei sau brânză. Uleiul trebuie să fie de preferat de măsline, pentru că este foarte sănătos, dar trebuie să punem puțin” mai spune dr. Simona Carniciu.

Categorii: Medici de familie, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+