După 30 de ani, orice persoană și-a dezvoltat aptitudinile psiho-emoționale și se consideră suficient de matură și stăpână pe sentimentele pe care le are. Totuși mulți dintre cei trecuți de 30 de ani preferă singurătatea, în detrimentul unei relații.
Specialiștii pun totul pe seama fricii de eșec. Dacă până la vârsta de 30 de ani o persoană a avut mai multe relații sentimentale care s-au destrămat, după 30 de ani încrederea în viitorul partener poate să dispară.
„Este din ce în ce mai prezentă teama de a mai fi cu cineva din cauza eșecului. Persoanele peste 30, 35 de ani au această dorință de avea pe cineva, dar în același timp se află într-un conflict interior legat de lipsa de încredere că acel cineva există” susține Cristina Tișu, consilier evoluție personală.
Mai mult decât atât, specialiștii consideră faptul că singurătatea ține foarte mult de construcția noastră psiho-emoțională.
„Singurătatea este o stare cu care noi putem lucra. Este despre noi, este din interiorul nostru nu are legătură cu contextul celor de lângă noi, ci mai mult de cum suntem noi cu noi” mai spune Cristina Tișu.