Specialiștii vorbesc public despre faptul că mișcarea poate avea efecte analgezice și antiinflamatorii. Articulațiile șoldului și genunchilor, unele dintre cele mai dureroase atunci când apar probleme la nivelul lor, pot fi protejate cu ajutorul exercițiilor fizice.
„Genunchiul și șoldul sunt două articulații foarte diferite. Ambele au nevoie de lubrifiere care este dependentă de mișcare. Dacă nu ne mișcăm și nu realizăm un spectru de mișcări naturale în zona aceasta vom descoperi că vom avea o lacună privind statusul intraarticular, adică acel lichid din interiorul articulației va fi de slabă calitate, care va deveni un factor de risc în declanșarea patologiilor artozice” explică fizioterapeutul Alexandru Ilie.
Mai mult decât atât, mișcarea are capacitatea de a proteja împotriva durerii aceste două articulații, au explicat specialiștii la Medika TV.
„Mișcarea creează un factor favorizant în ceea ce privește protejarea celor două articulații. Când s-a declanșat o inflamație și apare durerea, trebuie să știm că mișcarea activează o serie de proteine specializate antiinflamatoare” a mai spus fizioterapeutul Alexandru Ilie.