Atunci când dinții naturali se pierd din cauza diferitelor afecțiuni dentare, ei pot fi înlocuiți cu implanturile dentare. Astăzi, implanturile sunt create astfel încât pacientul să nu poată facă diferența dintre dinții naturali și cei artificiali.
„Implantul dentar practic este un șurub ce ia locul rădăcinii naturale, este o rădăcină artificială ce se introduce în osul pacientului, iar pe această rădăcină artificială se poate construi o lucrare protetică astfel încât pacientul poate să zâmbească și să-l folosească ca pe un dinte normal” explică conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.
Din cauza lipsei dinților naturali pot apărea mai multe probleme atât din punct de vedere funcțional, cât și fiziologic.
„Nu este bine să avem aceste lipsuri dentare pentru că, evident, prin migrarea dinților se modifică și felul cum calcă dinții între ei, astfel încât mușcătura nu mai este cea optimă și se poate suprasolicita inclusiv articulația temporo-mandibulară. De asemenea, poate apărea și uzura celorlalți dinți” mai spune conf. univ. dr. Alexandru Burcea, medic primar chirurgie dento-alveolară, Doctor în Științe Medicale, Regina Maria Dental Clinics.