Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România. Probleme medicale la copii care afectează dinții

O serie de afecțiuni medicale specifice copiilor pot modifica dezvoltarea dinților. În cazul acesta este nevoie de intervenția unui medic ortodont pentru a îmbunătăți dantura celor mici.

„La copiii cu probleme de alergii respiratorii sau polipi, pentru că nu reușesc să respire corect și stau cu gura deschisă se schimbă modalitatea în care cresc oasele și evident că dinții trebuie să încapă în baza noastră osoasă. Dacă osul nu este suficient de bine dezvoltat vom avea înghesuire și atunci în mod normal, 6,7 anișori trebuie efectuat primul consult ortodontic” a explicat dr. Emilia Milicin, medic specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială, la Maratonul Medika TV dedicat sănătății orale.

Toate aceste modificări pot fi observate atât de medicul stomatolog, cât și de medicul pediatru. Acești specialiști trebuie să recomande efectuarea unui consult de către medicul ortodont.

„Sunt însă situații când îi vedem și mai mici fiind, precum situația în care dinții de jos vin în afara celor de sus. Primul consult trebuie făcut la medicul stomatolog. Medicul stomatolog este cel care poate să observe probleme de înghesuire sau lipsă de spațiu. De multe ori, pediatrii trimit la ortiodont că văd modificări de postură” a mai explicat dr. Emilia Milicin, medic specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială, la Maratonul Medika TV dedicat sănătății orale.

Categorii: Maratoanele Medika TV, Medici de familie
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea