Terapia transcraniană în tratamentul anxietății de performanță

Anxietatea de performanță înseamnă teama nejustificată de eșec la locul de muncă. Din fericire, această problemă poate fi ținută sub control cu ajutorul terapiei transcraniene prin stimulare magnetică.

„Este nevoie să fie tratată pentru că ne afectează relațiile și stilul de viață și ne afectează performanța. Când avem anxietate ne este afectată cogniția, atenția, nu dorim să greșim și pentru că suntem focusați pe ceea ce nu vrem să greșim, vrem să facem totul perfect și nu mai vedem lucrurile de ansamblu” susține dr. Maria Roman, medic primar psihiatru, specialist în terapie transcraniană prin stimulare magnetică.

Terapia transcraniană prin stimulare magnetică are rolul de a substitui medicația psihiatrică, prescrisă de medicii specialiști.

„Terapia transcraniană este eficientă în acest caz pentru că înlocuiește partea de medicație psihiatrică. Tot ce facem este să stimulăm nivelul de dopamină și serotonină încât creierul să le poată produce din nou. Cu siguranță psihoterapia este esențială pentru a înțelege mecanismele și pentru a avea mai multă încredere în noi și să nu mai repetăm acele comportamente care ne-au adus la punctul de a ne simți într-o stare nu foarte bună” mai spune dr. Maria Roman, medic primar psihiatru, specialist în terapie transcraniană prin stimulare magnetică.

Categorii: Medici de familie
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
+