Chirurgia minim invazivă se poate aplica și intervențiilor care visează articulațiile afectate de anumite boli sau de traumatisme. Procedura este simplă și se numește artroscopie.
„Chirurgia minim invazivă în zona ortopediei se referă la artoscopie. Artroscopiea este o modalitate prin care noi accesăm o articulație cu ajutorul unei camere video. Este foarte asemănătoare cu ceea ce se întâmplă în chirurgia generală când vorbim despre laparoscopie” susține dr. Adrian Pojoga, medic primar ortopedie si traumatologie, Ponderas Academic Hospital, parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.
Principalul avantaj pe care îl are artroscopia este că medicii pot observa mult mai bine leziunile produse la nivelul articulației.
„Avantajele chirurgiei minim invazive artroscopice constau în acest aspect, adică faptul că putem vedea mult mai clar structurile pe care le tratăm cu ajutorul acestei camere video și, de asemenea, trauma minimală. Facem puțin deranj în țesuturile din jur în scopul de a trata o anumită leziune” mai spune dr. Adrian Pojoga, medic primar ortopedie si traumatologie, Ponderas Academic Hospital, parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.