Inteligența artificială s-a dezvoltat atât de mult în ultima perioadă, încât este utilizată și în practica medicală. Clinicile private, precum cele care fac parte din Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, utilizează cu succes soft-urile AI, mai ales în ceea ce privește partea de diagnostic și de imagistică medicală.
„Ramura medicală care beneficiază cel mai mult de pe urma dezvoltării tehnologice este imagistica, pentru că se bazează mult pe această dezvoltare. RMN-ul sau CT-ul sunt niște vârfuri ale tehnologiei. Regina Maria a fost foarte activă în zona asta și deja s-au implementat câteva soluții AI pentru eficientizarea muncii medicilor din Rețea” a explicat dr. Andru Lamas, medic primar radiologie și imagistică medicală în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.
Resursele pe care le oferă inteligența artificială ajută medicii mai ales în ceea ce privește stabilirea unor diagnostice în cazul unor afecțiuni grave, precum bolile oncologice.
„S-au implementat aplicații pentru detectarea cancerului pulmonar sau când a fost problema COVID-19, era acea problemă legată de afectarea pulmonară. Softul informatic utilizat calcula efectiv cât la sută din plămân este afectat și ne putea oferi o predicție despre cât de avansată este boala și cum trebuie tratată” mai spune dr. Andru Lamas, medic primar radiologie și imagistică medicală în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.