Fibromul uterin este o problemă de sănătate ce nu trebuie tratată cu indiferență. Disfuncțiile pe care le provoacă pot fi atât de mari, încât pacienta diagnosticată cu această afecțiune poate rămâne infertilă.
Principalul simptom al fibromului uterin este sângerarea abundentă. Medicii explică faptul că sângerarea poate fi continuă, de la o perioadă menstruală, la cealaltă.
„Fibroamele cu cât sunt mai apropiate de cavitatea uterină, cu atât sunt mai simptomatice. Principalul simptom care ridică suspiciunea de fibrom uterin este sângerarea. Primele simptome sunt legate de menstruații mai abundente sau mai prelungite. După care apar și sângerările intermenstruale. Adică menstruația în loc să țină 4, 5 sau 6 zile și cu o sângerare gestionabilă, cu timpul, menstruația e prelungește și se poate uni cu menstruația din perioada următoare” a explicat dr. Viorel Stoica, medic specialist obstetrică-ginecologie, fondatorul Centrului pentru Tratamentul Fibromului Uterin, din cadrul Spitalului Regina Maria Brașov.
Mai puțin „zgomotoase” în ceea ce privește simptomatologia sunt însă fibroamele uterine care se formează mai departe de cavitatea uterină.
„Cu cât este mai departe de cavitatea uterină poate ajunge la dimensiuni mai mari, chiar și de 20 de centimetri, dar să fie asimptomatic” susține dr. Viorel Stoica, medic specialist obstetrică-ginecologie.