La mare, un accesoriu care nu trebuie să lipească din bagajul niciunui turist este crema de protecție solară. Arsurile solare pot provoca numeroase leziuni pe piele, crescând astfel riscul apariției cancerului de piele.
Ți-ai programat deja vacanța la mare, dar nu uita să iei cu tine crema de protecție solară. Acest produs cosmetic protejează orice tip de piele de radiațiile periculoase ale soarelui.
Crema de protecție solară cu SPF 50, de ce s-o folosim?
Cei mai mulți medici dermatologi recomandă pentru plajă crema de protecție solară cu factor de protecție solară (SPF) 50. Avantajele pentru piele a acestui tip de cremă sunt multiple, crescând gradul de protecție pe care îl oferă un astfel de produs cosmetic.
„Trebuie să alegem creme cu un SPV 50 și trebuie să știm că acest factor nu ne protejează 100% de soare, ne protejează cam 97% împotriva arsurilor solare. La două ore crema trebuie reaplicată crema, la fel se întâmplă când ieșim din apă, trebuie reaplicată crema. De asemenea, înainte de a ne expune la soare, cu 20-30 de minute trebuie să utilizăm această cremă” susține dr. Oana Ionescu Bozdog, medic dermatolog.
Impactul radiațiilor solare asupra pielii
Odată intrată în contact cu radiațiile solare, pielea are de suferit, de aceea crema de protecție solară este eficientă atunci când ne expunem la soare. Radiațiile pot să provoace leziuni pe piele și chiar cancer de piele, spun medicii.
„Spectrul larg înseamnă spectrul împotriva radiațiilor UVA și UVB. Radiațiile UVA, de exemplu, sunt cele care pătrund în profunzimea pielii și pot să provoace fotoîmbătrânire, arsuri solare și, de asemenea, pot fi responsabile chiar și de apariția cancerului de piele. Iar această problemă medicală este tot mai des întâlnită și afectează din ce în ce mai multe persoane tinere” mai spune dr. Oana Ionescu Bozdgog, medic dermatolog.