Dacă ai fost diagnosticat cu parodontoză trebuie să știi că evoluția bolii poate fi stopată cu ajutorul unui tratament eficient. Medicii specialiști din cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” utilizează un laser dentar special cu ajutorul căruia pot să redea sănătatea dinților pacienților care suferă de boală parodontală.
Medicii atrag atenția cu privire la faptul că tot mai mulți tineri primesc în zilele noastre diagnosticul de parodontoză. În cazul acestora, un tratament eficient presupune stoparea evoluției bolii. Iar asta se poate realiza, doar dacă se prezintă la medic într-o fază incipientă a bolii.
„Din păcate sunt tot mai multe persoane tinere care au probleme pardonontale, dar dacă vin într-o fază incipientă putem stopa evoluția acestei boli” susține dr. Andra Culuri, medic specialist stomatologie generală în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.
Evaluarea clinică, parte a unui tratament eficient în parodontoză
Pentru a aplica un tratament eficient unui pacient diagnosticat cu parodontoză, medicii trebuie să-l supună unei evaluări clinice minuțioase. O metodă de tratament modernă este și laserul dentar, cu ajutorul căruia medicii pot îmbunătăți vizibil sănătatea orală a persoanei care suferă de boală parodontală.
„Ca să ne putem da seama de stadiul bolii, este important să evaluăm atât clinic, cât și radiologic pacientul. Se fac niște măsurători parodontale care ne arată gradul de evoluție al bolii. Cât de adânci sunt pungile parodontale, cât de mult se mișcă dinții, cât de mult este retrasă gingia. După ce avem aceste măsurători, știm că care este tratamentul pacientului” a explicat dr. Andra Culuri, medic specialist în stomatologie generală.
Tratament eficient cu laser dentar
Orice tratament eficient pentru parodontoză presupune și utilizarea unor instrumente adecvate. Principalul pas al acestui tratament implică igienizarea completă a cavității orale. Iar în acest demers, medicul folosește un laser dentar. Cu ajutorul unui laser dentar, specialistul în stomatologie asigură o mai bună sterilizare a gingiilor afectate de parondontoză.
„În principiu se începe cu igienizarea dinților, care constă în detartraj, periaj și air-flow, chiuretajul subgingival înseamnă curățarea dinților între dinte și gingie, iar la final facem o sterilizare cu laserul dentar. El practic ne asigură că aceste zone sunt decontaminate de bacterii. Sunt situații în care recomand pacienților și tratamentul cu plasmă, PRGF se numește. Iar plasma ajută la regenerare și vindecare. Se pot prescrise suplimente pe bază de calciu care să întărească dinții în os, tratament medicamentos cu antibiotice. Depinde la caz la caz” mai spune dr. Andra Culuri, medic specialist în stomatologie generală, în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.