Senzația de amețeală sau vertijul poate fi atât o boală în sine, cât și un simptom al altor afecțiuni. Pentru a descoperi care este cauza exactă a stărilor de amețeală, este necesar un consult medical amănunțit.
„Găsesc mai mult vertijul ca simptom în foarte multe boli, boli autoimune. Omul are un lupus, o tiroidită autoimună, are multe alte probleme. Sau în patologii de vase de sânge, patologii hematologice, care fac microtrombi. Și care dau tot felul de ischemii și care se localizează la nivelul urechii interne” susține dr. Ioana Vodă, medic primar ORL.
În același timp, vertijul poate fi și o afecțiune în sine. Problemele apar în urechea internă, organ care menține echilibrul corpului.
„Este adevărat că noi avem niște boli ale urechii interne cum este boala Meniere sau vertijul paroxistic pozițional benign adică în pat, mă învârt, și amețesc un pic. Este vorba despre schimbarea poziției capului. Și acolo știm sigură că sunt niște otoliți și acolo, cu ajutorul unor ochelari, vedem se ce întâmplă sub pleoapele pacienților, ne uităm în ochii lui și vedem mici crize care durează fracțiuni de secundă” susține dr. Ioana Vodă, medic primar ORL.
Pentru a identifica în mod corect cauza vertijului este recomandat să cereți sfatul medicului specialist.