La datorie cu mașini învechite. Raport despre starea salvărilor Serviciului de Ambulanță București-Ilfov

Anual, salvările Serviciului de Ambulanță București-Ilfov parcurg peste 6 milioane de kilometri. Cu toate acestea, mașinile de intervenție sunt învechite. Statistic, doar 9% dintre ambulanțe sunt mai noi de 7 ani.

Pentru medicii Serviciului de Ambulanță București-Ilfov poate fi o adevărată provocare să-și desfășoare activitatea, mai ales din punct de vedere al mașinilor de intervenție care, potrivit managerului instituției, medicul Alice Grasu, sunt vechi și trebuie înlocuite.

„Nu putem spune că este extraordinar de bine, pentru că, din cele 293 de ambulanţe, doar 9 la sută, respectiv 27 de ambulanţe sunt mai recente de 7 ani. Restul, cele 286 de ambulanţe, adică majoritatea parcului, au o durată de folosite între 7 şi 17 ani. Cele mai noi sunt cele achiziţionate de Primăria Capitalei în urmă cu 7 ani, dar şi acestea au intrat în al optulea an de folosinţă, maşini foarte bune, de altfel, care ne-au salvat în pandemie. Fără aceste 106 maşini de urgenţă. Bucureştiul ar fi avut mari probleme în  pandemie” a declarat dr. Alice Grasu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță București-Ilfov, la Medika TV.

În ciuda vârstei înaintate, autospecialele sunt însă bine întreținute și respectă toate caracteristicile tehnice, pentru a pute fi puse în mișcare.

„Sunt maşinile din flota veche pe care le întreţinem, pentru care facem eforturi foarte mari să îşi păstreze toate caracteristicile tehnice, în parametri normali, astfel încât să protejăm pacienţii, dar şi echipajele”, a declarat dr. Alis Grasu. Estimativ, cele 293 de ambulanțe ale instituției parcurg anual aproximativ 6 milioane de kilometri.

 

Categorii: Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea