Parodontoza este una din afecțiunile stomatologice cel mai des întâlnite în rândul persoanelor care ajung la medicul stomatolog, având o incidență ridicată în țara noastră. Specialiștii atrag atenția că, de cele mai multe ori, pacienții cer prea târziu ajutorul medicilor, deși evoluția bolii poate fi atenuată. În cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu” pacienții descoperă medici pregătiți în tratarea bolii parodontale, care le pot oferi un plan terapeutic personalizat.
Igiena orală este o necesitate din multe puncte de vedere, mai ales atunci când vine vorba despre prevenția bolii parodontale. Tartrul care se formează la nivelul gingiilor, din cauza igienei precare, este principala cauză a apariției parodontozei. Atunci când gingiile încep să sângereze și dinții se mișcă, afecțiunea își face simțită prezența în cavitatea orală.
„Totul începe, desigur, cu placa bacteriană. Tartrul irită gingia foarte mult, prin prezența sa. Apare o inflamație care sapă efectiv în osul din jurul rădăcinii și vine cu simptome urâte. Este vorba despre resorbția osului care duce la mobilitatea dintelui și la o respirație urât mirositoare” a explicat dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, competență în implantologie orală, în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria
Pentru că incidența bolii este atât de mare în rândul populației României, Facultățile de Medicină și Stomatologie din țara noastră au creat un program de studii specializat, în care medicii învață cum să trateze boala parodontală.
„Este cea mai parșivă boală pentru că nu doare. În țara noastră afectează foarte mulți oameni, de aceea în România există o specialitate medicală aparte. Este un rezidențiat în care medicul se specializează doar în tratarea bolii parodontale” mai spune dr. Ionuț Leahu.
Chiar dacă boala parodontală nu doare, netratată corespunzător va duce la pierderea integrală a dinților. „Noi avem o echipă la nivel național în care luptăm cu boala parodontală. Dacă pacientul nu vine la timp la medic, cu siguranță își va pierde toți dinții. Diferența dintre carie și boala parodontală este că, din cauza cariei îți poți pierde un dinte, dar din cauza bolii parodontale îți pierzi toți dinții” a adăugat dr. Ionuț Leahu.
Pentru un zâmbet frumos și sănătos, specialiștii Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, vă stau la dispoziție cu servicii stomatologice complete și tratamente personalizate.