Bolile tiroidiene se alătură altor patologii, precum cancerul de col uterin, de exemplu, care au o incidență ridicat la nivelul țării noastre. La fel ca afecțiunea pe care am exemplificat-o deja, și problemele de sănătate pe care tiroida le provoacă afectează mai mult femeile.
Nu este întâmplător faptul că bolile tiroidiene sunt tot mai prezente în țara noastră. Datele arată că România este săracă în iod, iar de aici apar toate problemele.
„Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne din nefericire. România este o țară cu o patologie endocrină cunoscută și în continuă creștere. România este o țară deficitară în iod. Motiv pentru care gușa este o boală națională. De aceea, noi endocrinologii considerăm tiroida ca acea glandă care necesită atenție sortită tocmai din cauza frecvenței crescute a bolilor tiroidiene în România” a declarat la Medika TV, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial Departamentul de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale.
Deși femeile sunt mai des diagnosticate cu boli tiroidiene, din fericire, afecțiunile nu sunt foarte grave.
„Bolile tiroidiene sunt mai frecvente la femei, dar nu și mai grave din fericire. În general, dacă o boală este frecvent știi s-o diagnostichezi, știi s-o tratezi și evoluția pe termen lung este una bună” a mai spus conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.