Tot mai mulți bebeluși sunt aduși pe lume și diagnosticați cu afecțiuni oncologice, în spitalele din România. Dr. Cătălin Cârstoveanu, din cadrul Spitalului de Copii „Marie Curie” din Capitală a tras un semnal de alarmă în acest sens, în direct, la Medika TV.
Stilul de viață a părinților pare să fie principala cauză care determină dezvoltarea afecțiunilor oncologice la copii. Practic, micuții vin pe lume cu aceste probleme și sunt diagnosticați după naștere. Dr. Cătălin Cârstoveanu a atras atenția că numărul acestor copii este tot mai ridicat. „Înainte aveam un cancer la un nou-născut o dată la 5 ani. Ne uitam, ne minunam, dar acum avem mai multe cazuri anuale, e evident că a crescut incidenţa cancerului la nou-născut. Printre cauze sunt malformaţiile cardiace. Hiperglicemia în sarcină este una din cauze. este vorba de modul de viaţă, ce mâncăm, cât mâncăm, cât dormi, cât stăm la soare, cât facem sport de plăcere”, a explicat dr. Cătălin Cârstoveanu.
În cadrul unității în care își desfășoară activitatea, dr. Cătălin Cârstoveanu consideră că cel mai des întâlnite afecțiuni sunt însă malformațiile cardiace. „Jumătate dintre copiii noştri sunt cu malformaţii cardiace şi pe unii putem să îi rezolvăm acasă, pe unii foarte complicaţi îi rezolvăm acasă pe când avem profesorul Yousef, când vine aici. Când nu mai putem rezolva acasă şi nici în ţară, începem să ne rugăm de colegii din străinătate” a mai spus dr. Cârstoveanu, la Medika TV.