Detalii oferite de medicii, la Medika TV, despre starea românilor diagnosticați cu malarie. Dr. Simin Aysel Florescu: „Alerta a fost dată de noi pentru cele patru cazuri de forme de malarie severă”

 

Într-o intervenție în direct, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, difuzată la Medika TV, dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a vorbit despre starea de sănătatea a românilor diagnosticați cu malarie severă. Toți pacienți căsătoriseră înainte în Zanzibar. 

Noi am avut sute de cazuri de-a lungul anilor. Alerta a fost dată de noi pentru cele patru cazuri de forme de malarie severă, din Zanizbar, cu predilecţie. Era vorba despre turişti plecaţi în vacanţă şi care nu au fost îndrumaţi către o profilaxie, o medicaţie înainte de a pleca în vacanţă. (…) Toţi patru au avut, respectiv au forme severe de malarie, o formă deosebit de periculoasă şi în lipsa unui diagnostic de certitudine şi a unui tratament poate să evolueze chiar şi fatal”, a declarat Simin Florescu, marţi seară, la Medika Tv.

Unul dintre cei doi pacienţi care sunt în continuare internaţi este sub tratament, medicii spunând că speră să nu aibă şi mai multe complicaţii. Cel de-al doilea pacient internat este o femeie care se află de o săptămână, aproximativ, în Terapie Intensivă.

”Este un adult care a călătorit recent în această destinaţie, ca şi ceilalţi trei, şi, din păcate, în cazul pacienţilor pe care i-am văzut şi ne-am alertat, prezentarea la medic şi după ce s-au întors din destinaţie a fost tardivă, adică la aproximativ o săptămână de la debutul simptomatologiei. În cazul malariei, stabilirea diagnosticului dincolo de cinci zile, boala se complică şi evoluează în cazuri foarte, foarte grave”, a explicat dr. Simin Aysel Florescu. 

Malaria se transmite prin ţânţarul anofel, care în România nu mai există. România a eradicat malaria în anii 1960-1970.

Categorii: Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea