Fibromul uterin, boala care afectează milioane de femei din România. Medic, la Medika TV: „Pot să creeze mult disconfort”

 

Fibromul uterin este o formațiune care apare la nivelul uterului. Acest nodul este benign, deci nu este cancerigen. Totuși, prezența lui în uter poate crea multe dezechilibre. 

Prezent în platoul Medika TV, dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie-imagistică medicală,  explicat faptul că fibromul uterin este o afecțiune des întâlnită în rândul femeilor din România. „În România se apreciază că peste 2 milioane de femei au fibroame uterine, iar această cifră este enormă. Sigur, nu toate fibroamele sunt supărătoare. Sunt formațiuni tumorale benigne și nu se transformă în cancer. Sunt niște noduli formați din țesut muscular uterin și cresc în structura peretelui uterin. Și poate să existe un nodul sau mai mult” susține dr. Rareș Nechifor. 

Problemele pe care le pot crea pacientelor depind de dimensiunea acestor noduli. Cu cât sunt mai mici, cu atât disconfortul pe care îl provoacă este mai mic. Situația se schimbă radical atunci când ele cresc în dimensiune. „Atunci când sunt de dimensiuni mici ele nu supără și nu deranjează. Dar pe măsură ce cresc pot fie să producă sângerări, fie să comprime organele vecine și atunci să apară durere, urinat frecvent, constipație, balonare, infertilitate. Dau foarte multe simptome” a mai spus dr. Rareș Nechifor. 

Categorii: Externe, Medicină alternativă, Stil de viață
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea