Spitalul „Foișor” din București este printre cele mai mari spitale monoprofil din România. Axat pe tratarea afecțiunilor ortopedice, unitatea medicală tratează bolnavi din toate colțurile țării. Recunoscuți pentru profesionalismul lor, medicii sunt căutați de sute de pacienți. De aceea, în acest spital, consultațiile și intervențiile chirurgicale se realizează cu programare, pe liste de așteptare.
Invitat în studioul Medika TV, dr. Șerban Dragostoveanu, managerul interimar al Spitalului „Foișor” din București, a explicat faptul că activitatea în cadrul unității pe care o conduce este intensă în orice moment al anului, cu precădere acum, în perioada sărbătorilor. Iar pacienții care au auzit de profesionalismul echipei sale vin de la sute de kilometri distanță pentru a se vindeca. „În apropierea sărbătorilor și acum iarna, numărul de bolnavi cu patologii de tip traumă crește. Patologia principală este cea programabilă, în speță artroplastiile. Noi am făcut o statistică, mă refer aici la perioada ianuarie – septembrie 2023, și vă pot spune că la spitalul nostru se tratează aproximativ 30% din bolnavi din București și 70% din țară. Argeș, Dâmbovița, Constanța, avem bolnavi din Maramureș, Baia Mare, Timișoara sau Cluj. Foișorul este cel mai mare spital de ortopedie din țară. Noi avem o capacitate de 217 paturi și 8 săli operatorii care funcționează zilnic. Am încercat să eficientizăm fluxul de pacienți, să scădem durata de internare, să putem să oferim un serviciu medical mai bun. Eu zic că ne-am apropiat mult de spitalele de profil din Europa” a explicat dr. Șerban Dragostoveanu.
Pentru că numărul solicitărilor este mare, la Spitalul „Foișor”, pacienții trebuie să aștepte până când beneficiază de consultații și tratament. „Noi încercăm să operăm cât mai mulți bolnavi. Avem liste de așteptare lungi și dorim să ajungem mereu la zi. În general, la Foișor noi avem 8 săli operatorii și sunt mereu pline. Numărul de intervenții chirurgicale/zi/sală e dat și de complexitatea intervențiilor. În general ne concentrăm să avem o patologie cât mai complexă, să ne adresăm unei game variate de bolnavi, cu diferite boli” a mai spus dr. Șerban Dragostoveanu.