Fibromul uterin este o problemă medicală care afectează în special femeile tinere, apte să devină mame. Boala poate fi asimptomatică o lungă perioadă, dar poate să creeze și multe neplăceri pacientelor.
Prezența simptomatologiei sau absența ei este dată de dimensiunea și localizarea pe care o are fibromul uterin. „Manifestările sunt diferite în funcție de localizare. Un fibrom care se află în cavitatea uterină este responsabil de simptomatologie precoce. Este cel care va provoca sângerările intermenstruale, va provoca hemoragii intense la menstruație, va da infertilitate, pentru că prin prezența lui acolo împiedică sarcina. Fibromul localizat în peretele uterin va rămâne asimptomatic mult timp” a explicat, dr Zorela Sgabura, medic primar obstetrică ginecologie la Medika TV.
Pentru a depista la timp toate aceste probleme medicale este necesar ca pacientele să meargă periodic la controale medicale. „Controalele frecvente la medicul ginecolog sunt importante pentru sănătatea femeii” a recomandat dr. Zorela Sgabura.