Amintirile tragediei de la Clubul Colectiv sunt și acum dureroase pentru cei care au avut de gestionat criza apărută imediat după producerea acestui dezastru. Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu a vorbit, cu lacrimi în ochi, la emisiunea Jurnal de Viață de la Medika TV, despre momentele în care răniții au ajuns în acest spital , dar și despre modul în care s-au mobilizat medicii și personalul auxiliar pentru a-I îngriji pe răniți.
Cătălina Jingoiu
Nu în ultimul rând, comandantul Spitalului Militar a vorbit despre traumele personalului medical, parte din medici și asistente având nevoie de consiliere psihologică, după ce pacienții au fost stabilizați sau transferați către spitale din afara țării. ”Când îmi aduc aminte cum erau acei copii atunci și cum s-au întors din Belgia, cu mâinile chircite, mă impresionează în continuare (n.r. –plânge), chiar dacă nu lacrimile caracterizează un general ” a declarant, în timpul interviului, gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu.
Comandantul SUUMC a detaliat și modul în care a fost mobilizat personalul, cum a fost redistribuit de la alte secții, astfel încât pacienții de la Colectiv să beneficieze de o îngrijire continuă. Reamintim, toți cei 12 pacienți aduși din clubul bucureștean la această unitate medicală au supraviețuit, fiind singurul spital care nu a avut înregistrat nici un deces în rândul victimelor: A fost un moment în care Spitalul Militar a demonstrat că are oameni bine pregătiți professional, are dotarea și materialele necesare unei situații de urgență.
Gen. mr. prof. univ. dr. Florentina Ioniță Radu a vorbit și despre traumele pe care le-au suferit familiile victimelor, conciliate psihologic de personalul spitalului și de psihologi ai MApN, dar și despre traumele personalului medical care i-a îngrijit pe pacienți.