Oamenii de știință din Israel, din cadrul Institutului Weizmann, au reușit să creeze o structură asemănătoare unui embrion uman, în stadiu evolutiv incipient, fără a folosi spermă, ovule sau uter.
Acest „model de embrion” a fost realizat cu ajutorul celulelor stem și reprezintă un exemplu palpabil al unui embrion de 14 zile. Embrionul a eliberat chiar și hormoni, care au dat un rezultat pozitiv unui test de sarcină, realizat în laborator.
Prin aceste cercetări, oamenii de știință încearcă să examineze în mod etic primele momente ale vieții, și să înțeleagă formarea organelor sau modul în care apar malformațiile congenitale. Echipa israeliană a descris cercetarea ca fiind primul model embrionare „complet”, care imită toate structurile esențiale pe care le putem regăsi și în cazul embrionului timpuri,
În loc de spermatozoizi și ovule, oamenii de știință au folosit celule stea pure sau „naive”. Acestea au fost reprogramate pentru a avea capacitatea de a deveni orice fel de țesut din organismul uman.