Doar câteva zile ne mai despart de începerea școlii. Momentul este așteptat cu sufletul la gură de toți copiii, însă dincolo de pregătirea pentru revenirea în clasă, sănătatea celor mici trebuie să fie, de asemenea, prioritară. Medicii au câteva recomandări pentru părinți astfel încât să aibă grijă de sănătatea micuților lor.
Sfaturile adresate părinților vin din partea medicului primar în boli infecțioase Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. SPecialistul a stat de vorbă cu Simona Balanescu, realizatorul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată pe Medika TV, despre ce trebuie să facem pentru ca cei mici să înceapă școala sănătoși și cu un sistem imunitar puternic.
„Principala regulă pe care o adresez părinților este aceea de a-i învăța pe copii să se spele pe mâini, cu apă și săpun, de fiecare dată când este nevoie. De asemenea, dacă un copil tușește sau strănută, este important să folosească șervețele de unică folosință și pliul cotului, nu să ducă mâna la gură. Prin acest gest, toți germenii vor fi transmiși în colectivitate, pentru că, orice copil dă mâna cu ceilalți sau atinge obiecte pe care le folosesc și alți copii” a explicat dr. Adrian Marinescu.
Sfaturile medicului îi vizează și pe profesori, mai ales atunci când în colectivitate se prezintă un copil care are simptome specifice de răceală. „Când cineva are o simptomatologie trebuie să fie o acțiune destul de rapidă din partea profesorilor. Scoaterea din colectivitate e primul pas pe care trebuie să-l faci. Bineînțeles se discută cu medici școlari, cu părinții și se ia cea mai bună decizie” a explicat medicul Adrian Marinescu.
Datele oficiale ale Ministerului Educație arată faptul că, începând de luni, vor merge la școală sau la grădinița peste 3 milioane de copii, din toată țara. Sunt cei mai mulți copii care urmează o formă de învățământ din ultimii 6 ani susțin oficialii Ministerului Educației.